5 tips om maat te houden met het eten van paaseitjes

5 tips om maat te kunnen houden met het eten van paaseitjes

Waarom is het toch zo moeilijk om maat te houden als het gaat om paaseitjes? De vrolijk gekleurde eitjes zijn onweerstaanbaar. Voor je het weet heb je er niet 1 op, maar zijn alle eitjes als sneeuw voor de zon verdwenen. De beste oplossing is natuurlijk om de paaseitjes zo veel mogelijk te vermijden door ze niet in huis te halen. Helaas is dat niet altijd mogelijk.

Af en toe een paaseitje eten is echt geen ramp. Maar merk je dat je geen maat kunt houden? Dan wordt het tijd voor actie!

In deze blog geef ik je 5 tips, zodat je beter maat kunt houden en meer grip krijgt op je eetgedrag.

1. Koop kleine zakjes

Uit onderzoek blijkt dat we uit grote verpakkingen onbewust meer eten dan uit kleine verpakkingen. Een ander voordeel van kleine zakjes paaseitjes is dat ze sneller leeg zijn en dat je gewoon weg niet door kunt eten ?. Laat die kilo zak dus vooral in het schap liggen en kies voor een bescheiden zakje.

2. Koop eitjes in 1 kleur

Dit lijkt misschien een rare tip, maar doordat veel paaseitjes verpakt zijn in verschillende kleuren zijn we geneigd om van al deze kleuren minimaal één eitje te nemen. Want we willen alle kleuren geproefd hebben. Hierdoor eet je onbewust meer.

3. Zet geen schaaltjes op tafel of op je werkplek

Niets is er verleidelijker dan een schaaltje paaseitjes dat naar je staat te lonken. Je wilskracht wordt hiermee enorm op de proef gesteld. Bewaar paaseitjes daarom liever in de kast in een afgesloten ondoorzichtig bakje. Indien je een paar eitjes wilt eten haal je deze uit het zakje en zet de rest weg.

4. Kies voor puur

Van voedingsmiddelen die een meer uitgesproken smaak hebben zijn we onbewust geneigd minder te eten. Ook bevat pure chocolade minder suiker dan melkchocolade. Dit is echter geen reden om helemaal los te gaan op pure chocolade eitjes. ?

5. Eet met aandacht

Doordat paaseitjes hapklaar verpakt zijn ben je snel geneigd om ze tijdens andere activiteiten te eten. Op deze manier merk je amper dat je iets eet en ben je geneigd om meer te eten. Door met aandacht te eten geniet je veel meer van je favoriete paaseitjes en is het gemakkelijker maat te houden.

Wil je meer grip krijgen op je eetgedrag?

In mijn boek ‘Nu afvallen en nooit meer aankomen’ leer ik je in 7 stappen hoe je meer grip krijgt op je eetgedrag en een einde maakt aan de eeuwige gejojo.

Bestel het boek ‘Nu afvallen en nooit meer aankomen’

Wellicht ook interessant?

Sinterklaas snoepgoed

Waarom we niet van dat overheerlijke Sinterklaas snoepgoed af kunnen blijven

Vind jij het ook zo moeilijk om die overheerlijke pepernoten, gevulde speculaas of chocoladeletters te weerstaan? In deze blog leg ik je uit hoe dat […]

Verder lezen
Zijn koolhydraten snelle dikmakers

Zijn koolhydraten snelle dikmakers?

Koolhydraten zijn de makkelijkst beschikbare brandstof voor je lichaamscellen. Van alles wat je eet, gebruikt het lichaam altijd eerst de koolhydraten (of de alcohol). Koolhydraten […]

Verder lezen
Waarom mei de ideale maand is om te starten met afvallen

Waarom mei de ideale maand is om te starten met afvallen

De zomer komt er weer aan. Heerlijk! Maar krijg jij het al benauwd als je alleen al aan je bikini denkt? En zou je daarom […]

Verder lezen