Be careful what you wish for? Ben jij gek: wish zo much als je want

Eveline van de Waterlaat diëtist en toegepast psycholoog

Zojuist las ik in het decembernummer van LINDA. magazine Linda’s editorial waarin ze iedereen adviseert om zijn of haar wensen uit te spreken: ‘’Be careful what you wish for? Ben jij gek: wish zo much als je want.’’ En daar ben ik het helemaal mee eens!

Ook als het om afvallen gaat zijn wij vrouwen vaak veel te bescheiden met het uitspreken van onze wensen. Want wat zal de ander wel niet van mij denken als ik zeg dat ik op dieet ben, omdat ik graag wil afvallen? Ik wil een ander helemaal niet met mijn dieetwensen belasten.

Tja, zolang je jouw eigen wensen wegstopt en invult wat een ander daarvan zal vinden wordt je wens nooit vervuld.

Zo is het mij eens overkomen dat een vriendin bij mij kwam eten en pas na het diner vertelde dat ze op dieet was. Je kunt je voorstellen dat ik, als diëtist, met alle liefde rekening had willen houden met haar dieetwensen. Maar doordat zij haar wens niet uitsprak ontnam zij mij de mogelijkheid om hem te vervullen….

Merk jij dat je ook last van dit soort belemmerende gedachten? Dan is ons boek ‘Nu afvallen en nooit meer aankomen’ echt wat voor jou.

Wellicht ook interessant?

5 tips om maat te kunnen houden met het eten van paaseitjes

5 tips om maat te houden met het eten van paaseitjes

Waarom is het toch zo moeilijk om maat te houden als het gaat om paaseitjes? De vrolijk gekleurde eitjes zijn onweerstaanbaar. Voor je het weet […]

Verder lezen

Radio Veronica: Welke dikmakers kan ik het beste laten staan tijdens kerst?

Vanochtend was ik te gast in de ochtendshow van Radio Veronica en gaf ik tips om decemberkilo’s te voorkomen. Wat dat met een vuilniscontainer te […]

Verder lezen
Zo stop je met zwart-witdenken tijdens het afvallen

Effe dimmen – Zo stop je met zwart-witdenken tijdens het afvallen

Een tijdje terug sprak ik met Linda. Ze vertelde me dat het bij haar alles of niets is als het om afvallen gaat. Óf ik […]

Verder lezen