Be careful what you wish for? Ben jij gek: wish zo much als je want

Eveline van de Waterlaat diëtist en toegepast psycholoog

Zojuist las ik in het decembernummer van LINDA. magazine Linda’s editorial waarin ze iedereen adviseert om zijn of haar wensen uit te spreken: ‘’Be careful what you wish for? Ben jij gek: wish zo much als je want.’’ En daar ben ik het helemaal mee eens!

Ook als het om afvallen gaat zijn wij vrouwen vaak veel te bescheiden met het uitspreken van onze wensen. Want wat zal de ander wel niet van mij denken als ik zeg dat ik op dieet ben, omdat ik graag wil afvallen? Ik wil een ander helemaal niet met mijn dieetwensen belasten.

Tja, zolang je jouw eigen wensen wegstopt en invult wat een ander daarvan zal vinden wordt je wens nooit vervuld.

Zo is het mij eens overkomen dat een vriendin bij mij kwam eten en pas na het diner vertelde dat ze op dieet was. Je kunt je voorstellen dat ik, als diëtist, met alle liefde rekening had willen houden met haar dieetwensen. Maar doordat zij haar wens niet uitsprak ontnam zij mij de mogelijkheid om hem te vervullen….

Merk jij dat je ook last van dit soort belemmerende gedachten? Dan is ons boek ‘Nu afvallen en nooit meer aankomen’ echt wat voor jou.

Wellicht ook interessant?

Radio Veronica: Welke dikmakers kan ik het beste laten staan tijdens kerst?

Vanochtend was ik te gast in de ochtendshow van Radio Veronica en gaf ik tips om decemberkilo’s te voorkomen. Wat dat met een vuilniscontainer te […]

Verder lezen
Paaseieren verven met natuurlijke voedingsmiddelen

Paaseieren verven met natuurlijke voedingsmiddelen

Wist je dat je eieren kunt verven, zonder dat je chemische kleurstoffen hoeft te gebruiken? En het goede nieuws is dat je de meeste van […]

Verder lezen
Hoe we in de supermarkt verleid worden om ongezonde keuzes te maken

Hoe we in de supermarkt verleid worden om ongezonde keuzes te maken

Kom je regelmatig met veel meer spullen thuis dan je van plan was te kopen bij de supermarkt? Dat is niet vreemd, want supermarkten doen […]

Verder lezen