Had ik maar wat meer doorzettingsvermogen

Had ik maar wat meer doorzettingsvermogen

Het is alweer februari!

Eerlijk gezegd vind ik dit maar een saaie maand.

Het nieuwe van 2019 is er inmiddels wel een beetje vanaf en de carnaval en de lente laten nog even op zich wachten.

Misschien liggen de paaseitjes daarom al zo vroeg in de winkels. Ze willen ons al een beetje in de lente stemming krijgen.

Dat het nieuwe er een beetje af is geldt trouwens niet alleen voor 2019, maar ook voor de meeste goede voornemens.

De cijfers liegen er niet om c.a. 90% van de goede voornemens om af te vallen is rond deze tijd gestrand.

Geldt dat ook voor jouw goede voornemen om af te vallen?

Misschien denk je dat je wat meer doorzettingsvermogen nodig hebt om je streefgewicht te behalen en te behouden. Maar niets blijkt minder waar. Daarom schreef ik de blog: ‘Waarom wilskracht en doorzettingsvermogen niet voldoende zijn om af te vallen en op gewicht te blijven.

Wist je trouwens dat dat voldoende slaap een belangrijke succesfactor is bij het behalen van je goede voornemens? Slaaptekort zou funest zijn voor je wilskracht.

Dat brengt me op een idee; misschien moeten we massaal een winterslaap houden. Klinkt dat niet fantastisch; slapend slank worden? ?

Ik droom nog even verder.

Mocht jij wel in actie willen komen om dit jaar je streefgewicht te behalen en te behouden dan vind je in ons boek ‘Nu afvallen en nooit meer aankomen’ nog veel meer praktische tips om grip te krijgen op je eetgedrag.

Wellicht ook interessant?

Spa rood gezond

Q & A: Is Spa Rood ongezond?

Regelmatig krijgen we in onze praktijk vragen over Spa Rood en andere soorten water met prik. Spa Rood zou te zout zijn, een slechte invloed […]

Verder lezen
Streefgewicht bepalen

Hoe bepaal ik mijn streefgewicht?

Regelmatig krijg ik de vraag wat een goed streefgewicht is bij het afvallen. Een aantal factoren spelen hierbij een rol. In dit blogartikel vertel ik […]

Verder lezen
Slanke hapjes kerst

Leuke slanke kersthapjes

Zijn de feestdagen voor jou ook een drama als het om je gewicht gaat? Je hebt de ene verleiding nog niet weerstaan of de volgende […]

Verder lezen