Exotische kokos banaankoekjes

Exotische kokos banaankoekjes

Met deze exotische koekjes waan je je op een heerlijk tropische eiland. Ze zijn zowel warm als koud heerlijk bij de thee.

Aantal porties: 12
Bereidingstijd: 5 min. + 15 min. oventijd

Voedingswaarde per portie

Energie: 72 kcal
Koolhydraten:
2,4 gram
Vet:
6,1 gram
Eiwitten:
1,3 gram
Vezels:
1,5 gram

Benodigdheden:

1 kleine rijpe banaan (100 gram)
100 gram geraspte kokos
1 ei
Schil van een 1/2 citroen
1 el amandelschaafsel
Bereidingswijze:

Warm de oven voor op 200 graden.
Rasp de halve citroenschil.
Prak de rijpe banaan fijn tot een papje. Klop vervolgens het ei door de geprakte banaan. Voeg de geraspte kokos, het amandelschaafsel en de geraspte citroenschil toe. Mix alles goed door elkaar tot een plakkerig deeg. Maak vervolgens twaalf kleine balletjes van het deeg en leg ze op de met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze in 15 minuten goudbruin. Let op dat ze niet zwart worden.


Eet smakelijk!

 

Variatietip: Je kunt de geraspte citroenschil ook vervangen door sinaasappelschil. Voor een zoeter koekje vervang je de citroenschil door vanillearoma of -extract.

 

Dit recept voor exotische kokos banaankoekjes komt uit mijn e-book ‘Slanke snacks en dranken’. In dit e-book vertel ik je alles wat je moet weten over gezond snacken en deel ik 14 van mijn favoriete tussendoorrecepten met je.

 

Wellicht ook interessant?

Supersnelle kikkererwtensalade met tonijn en rode ui

Supersnelle kikkererwtensalade met tonijn en rode ui

Dit recept is nog minder werk dan het besmeren van een boterham. Tijd is dus geen excuus. Aantal porties: 2 Bereidingstijd: 3 min. Voedingswaarde per […]

Verder lezen
Slanke hapjes kerst

Leuke slanke kersthapjes

Zijn de feestdagen voor jou ook een drama als het om je gewicht gaat? Je hebt de ene verleiding nog niet weerstaan of de volgende […]

Verder lezen
Goddelijke geitenkaas-, aardbei-, balsamicosalade

Goddelijke geitenkaas-, aardbei-, balsamicosalade

De smaak van aardbei, geitenkaas en balsamicoazijn is een goddelijk lekkere combinatie. Als je deze salade hebt geproefd wil je nooit meer een saai belegde […]

Verder lezen