Het geheimen dat vrouwen die succesvol op gewicht blijven weten waardoor ze voorkomen dat ze weer aankomen

Dit is het geheimen dat vrouwen die na een dieet succesvol op gewicht blijven weten waardoor ze voorkomen dat ze weer aankomen.

Het is wat, dat afvallen én op gewicht blijven.

Ja, ik zeg bewust afvallen ÉN op gewicht blijven, want afvallen lukt vaak nog wel. Maar op gewicht blijven, is een hele nieuwe uitdaging op zich. Ik heb er zelfs een boek over geschreven ‘Nu afvallen en nooit meer aankomen’.

Ik zie in mijn praktijk heel veel dames die een kei zijn in afvallen, maar zodra ze hun streefgewicht bereikt hebben, verandert er wat.

Iets dat er geleidelijk in sluipt.

Zo langzaam dat je het zelf niet door hebt.

Het is ook zo iets simpels dat je het eigenlijk niet eens een geheim zou kunnen noemen.

Dat is vaak met dit soort dingen. Ze zijn zo simpel dat je er niet eens aan denkt.

Je zult denken, waar heeft ze het nu over?!?!

Nou ik heb het dus over een excellente voorbereiding. Ja, een goede voorbereiding is echt onmisbaar bij het op gewicht blijven.

Ik kan me nu voorstellen dat je een beetje teleurgesteld bent.

Laat me het even toelichten.

Als je gaat afvallen ben je vaak super gemotiveerd. Je plant, alsof het een militaire missie is, voor de hele week vooruit wat je gaat eten. Je maakt een boodschappenlijstje en zorgt dat alles in huis is.

Misschien leg je zelf de avond vooraf klaar wat je de volgende dag wilt gaan eten. En als je echt lekker op dreef bent, neem je vooraf door wat je valkuilen kunnen zijn voor de komende dag/week.

Je maakt voor dit soort moeilijke momenten een plan, misschien zelfs een plan B, mocht plan A niet toereikend zijn.

Maar dan komt er een moment waarbij je denkt; ‘Ach, dat moet ook zonder voorbereiding kunnen’.

En dat is het moment waarop het vaak mis gaat.

Na een drukke dag word je overvallen door het feit dat je geen ingrediënten in huis hebt voor een snelle en gezonde maaltijd. Ach, een keer iets ongezonds afhalen moet kunnen, toch?

Vervolgens trakteert een collega. Tja, en dat gezonde tussendoortje wat je altijd in je tas hebt voor moeilijke momenten ben je, door je gebrek aan voorbereiding, vergeten. Een keer een stukje taart moet kunnen, toch?

Je raadt het al. Binnen no-time val je weer terug in je oude gewoontes.

Vandaar waarschijnlijk ook het gezegde; ‘een goede voorbereiding is het halve werk’.

Conclusie: Plannen wordt heel vaak als gedoe gezien of onderschat, maar is onontbeerlijk bij afvallen én op gewicht blijven. In mijn boek ‘Nu afvallen en nooit meer aankomen’ leg ik precies uit waarom dit bij zoveel vrouwen gebeurt en wat je eraan kunt doen.

Begrijp me niet verkeerd, het gaat hier niet om een militair regiem. In een goede planning zitten ook een paar genietmomentjes, want die horen er natuurlijk ook bij. Mijn punt is dat als je ze inplant, je er vaak veel meer van kunt genieten, dan wanneer je dat niet doet. Je hebt dan ook veel minder last van het bekende schuldgevoel.

Ik ben heel benieuwd of jij dit, stiekem, ook herkent. Misschien heb je zelfs tips voor de perfecte voorbereiding? Laat het me dan weten door een reactie achter te laten onder dit artikel.

Ja, ik bestel het boek.

Wellicht ook interessant?

De venijnige jojo-driehoek

De venijnige jojo-driehoek bij afvallen en op gewicht blijven

Hoe werkt de venijnige jojo-driehoek precies? Je karakter of persoonlijkheid bestaat uit heel veel delen. Zo’n deel kun je je voorstellen als een klein stukje […]

Verder lezen
Welk lijntype ben jij? Doe de test!

Welk lijntype ben jij? Doe de test!

Wil jij graag van die extra kilo’s af en zie je ze liever nooit meer terug? Wacht dan nog even voor je wéér aan een […]

Verder lezen
Streefgewicht bepalen

Hoe bepaal ik mijn streefgewicht?

Regelmatig krijg ik de vraag wat een goed streefgewicht is bij het afvallen. Een aantal factoren spelen hierbij een rol. In dit blogartikel vertel ik […]

Verder lezen