Ik woonde in een walhalla van chocolade

Toen ik nog bij mijn ouders woonde, woonde ik letterlijk in een walhalla van chocolade.

Mijn moeder had een te snel werkende schildklier en had daardoor een enorm hoge verbranding. Dat gecombineerd met een voorliefde voor chocolade zorgde ervoor dat er bij ons thuis altijd een enorme voorraad aan chocolade in de kast lag.

Na de warme maaltijd aten we gezellig een paar chocolaatjes bij de koffie en ook tijdens het kijken van Goede tijden, slechte tijden ging er met gemak zo’n dubbele reep Aldi-chocolade doorheen.

Ik heb de voorraad een keer geteld. Er lag maar liefst 10 kg chocolade op voorraad! Ja, je leest het goed: 10 kg chocolade, zo voor het grijpen. Loopt het water je al in de mond?

Dit was voor mij als emotie-eter een enorme uitdaging. Het was dan ook niet gek dat ik destijds 10 kg meer woog dan nu, ondanks dat ik 4x per week sportte en dagelijks een uur fietste.

Nu ik al jaren niet meer thuis woon en 10 kg minder weeg, zorg ik ervoor dat ik niet zo’n enorme voorraad aan chocolade in de kast heb liggen.

Maar dat is niet wat ervoor gezorgd heeft dat ik mijn chocolade snack attacks veel beter onder controle heb.

Ik heb als dieetpsycholoog en diëtist echt alles uitgeprobeerd, van tanden poetsen tegen snacktrek tot het trainen van mijn wilskracht.

Maar daar zat het hem niet in.

Het zat hem in iets heel anders: een andere manier van denken, een andere manier van kijken naar mezelf en mijn (eet)gedrag.

Hierdoor ben ik niet meer de hele dag met eten bezig, kan ik weer genieten van iets lekkers zonder schuldgevoel achteraf en blijf ik ook nog eens veel beter op gewicht.

Omdat ik jou dat ook gun, ben ik bezig om iets super tofs te maken, namelijk een online mini-programma genaamd ‘Grip op je snack attack’.

En het allermooiste is dat het nu in de pre-sale slechts 11 euro kost, daarna gaat de prijs omhoog naar 47 euro.

Wees er dus snel bij!

Yes, ik wil ook grip op mijn snack attacks

Wellicht ook interessant?

Ik had een dikke kater

Wist je dat wilde vogels, net als de meeste andere wilde dieren, nooit te zwaar worden? Dat kan ook niet anders, want zodra dit het […]

Verder lezen
kwark

Kwark, wat is dat nou eigenlijk?

Kwark, te vinden in het zuivelschap naast de yoghurt, maar voor velen is het gissen wat het precies is. Ook het etiket geeft niet altijd […]

Verder lezen
Diëtist Eveline geeft bij SBS6 tips om extra corona kilo's te voorkomen

Diëtist Eveline geeft bij SBS6 tips om extra corona kilo’s te voorkomen

Diëtist en dieetpsycholoog Eveline geeft bij het SBS6 programma ‘In het Hart van Nederland’ tips om extra kilo’s te voorkomen tijdens de corona-crisis.

Verder lezen