Leuke slanke kersthapjes

Slanke hapjes kerst

Zijn de feestdagen voor jou ook een drama als het om je gewicht gaat? Je hebt de ene verleiding nog niet weerstaan of de volgende staat alweer voor je neus. Dat kan ook anders, door van de gezondste keuze de leukste keuze te maken.

In mijn praktijk hoor ik bijvoorbeeld vaak dat er in plaats van een gezellig borrelhapje een plakje komkommer geserveerd wordt. Supergezond, maar laten we eerlijk zijn, echt aantrekkelijk is het niet. Dat kan natuurlijk veel leuker. Want maak je van dat plakje komkommer bijvoorbeeld een leuk kerstboompje, dan wordt het ineens een heel stuk aantrekkelijker om voor dat gezonde hapje te kiezen. Op deze manier maak je het voor jezelf en anderen veel leuker én gemakkelijker om gezond te eten en niet aan te komen tijdens de feestdagen.

Om je een handje te helpen heb ik een aantal gezonde slanke kersthapjes voor je op een rijtje gezet.

Komkommerkerstboompjes

Wat dacht je van deze komkommerkerstboompjes met verse roze peperkorrels? Je kunt de plakjes komkommer ook besmeren met zuivelspread bieslook light, zodat je een ‘besneeuwd’ kerstboompje krijgt.

Komkommerkerstboompje kersthapjes

Ook lekker zijn deze kerstboompjes van roggebrood met daarop zuivelspread light, komkommer en een klein beetje 30+ kaas.

Slanke kersthapje

Gezonde kerstmannetjes

Van een aardbei met een beetje opgeklopte slagroom met steviadruppels (vanille) maak je in een handomdraai leuke kerstmannetjes. Maak er wel een paar extra want ook de kids (en je partner) zijn hier dol op.

Slanke kersthapjes

Een kleine tomaat tover je in een handomdraai om in een kerstmannetje. Snijd het bovenste stukje van de tomaat af. Hol vervolgens de tomaat uit en vul deze met zelfgemaakte eiersalade. Met een paar kruidnageltjes maak je de oogjes en het neusje. Met vol vette mayonaise schilder je een baard op de tomaat.

De lekkerste koolhydraatarme eiersalade maak je zo:

Ingrediënten:

2 gekookte eieren, fijngesneden
1/2 ui, gesnipperd
1 el magere kwark (platte kaas)
1 el volvette mayonaise
2 el bieslook, gehakt
1 tl chilipeper
1 tl kerriepoeder
snufje zout

Bereidingswijze:
Meng het ei met de ui, kwark (platte kaas) en mayonaise. Breng vervolgens op smaak met de kruiden.

Slanke hapjes kerst

Wij wensen je hele fijne feestdagen!

Tip: Heb je (klein)kinderen? Laat ze je dan helpen bij het maken van deze gezonde hapjes. De kans is dan nog groter dat ook zij voor de gezonde keuze gaan.

Wil je meer slanke tips? Download dan 3 gratis hoofdstukken uit mijn boek ‘Nu afvallen en nooit meer aankomen’.

Nu afvallen nooit meer aankomen

 

 

Wellicht ook interessant?

Spa rood gezond

Q & A: Is Spa Rood ongezond?

Regelmatig krijgen we in onze praktijk vragen over Spa Rood en andere soorten water met prik. Spa Rood zou te zout zijn, een slechte invloed […]

Verder lezen
Ego-type Criticus

Wat zijn Ego-types?

Je wilt afvallen en gaat vol enthousiasme aan de slag, maar voor je het weet wordt je lijnpoging verstoord door ‘stemmetjes’ als ‘Ach, één keer […]

Verder lezen
Interview met Flair over plannen en mijn boodschappen ritueel

Dit ritueel is onmisbaar bij het afvallen en op gewicht blijven

Deze week sta ik met een interview in het blad Flair. Ik werd geïnterviewd over ons boodschappen ritueel. De journalist vroeg me hoe het ons […]

Verder lezen