Is elke ochtend een smoothie wel goed voor de lijn?

Als je die extra vakantiekilo’s wilt kwijtraken en weer lekker in je vel wilt zitten, vraag je je waarschijnlijk af: wat is nu eigenlijk wel en niet goed voor mijn gewicht? Je wilt voorkomen dat je hard werkt om af te vallen, maar uiteindelijk aankomt.

Ook Karen liep hier tegenaan. Ze neemt iedere ochtend een smoothie met yoghurt of kwark en veel fruit. Maar nu waarschuwde een vriendin laatst dat dit helemaal niet zo gezond is, omdat je daarna snel honger krijgt en dus weer gaat eten. Bovendien zou al dat fruit niet zo gezond zijn, omdat dat ook veel suiker bevat.

Karen zegt hierover: “Ik baal hiervan: ik ben juist afgestapt van het eten van brood in de ochtend omdat ik het idee had dat ik juist daarvan aankwam. Heeft mijn vriendin gelijk en kan ik beter toch iets zwaarders eten in de ochtend?”

Op de website van RTLNieuws geef ik antwoord op haar vraag en deel ik handige tips voor als je op je gewicht wilt letten.

Is elke ochtend een smoothie wel goed voor de lijn?

Vraag je je af wat een gezond ontbijt inhoudt en raak je de draad kwijt? Dan is ook mijn e-book “Power Ontbijtjes” echt iets voor jou. Hierin beantwoord ik niet alleen al je ontbijtvragen, maar deel ik ook 14 van mijn favoriete ontbijtrecepten. Bestel het nu.

Wellicht ook interessant?

vakantiekilo's kwijtraken

5 tips om je vakantiekilo’s eraf te krijgen én te houden

Ben je net terug van vakantie en zit je broek strakker dan voor je vakantie? Ben je met iets meer bagage teruggekomen dan eigenlijk de […]

Verder lezen
Wanneer ben je bikiniproof

Wanneer ben je eigenlijk bikiniproof?

De zomervakantie komt in zicht en dat betekent dat we massaal weer in badkleding moeten. Voor de één iets om naar uit te kijken en […]

Verder lezen
Heb jij lichamelijke of emotionele honger

Heb je lichamelijke of emotionele honger?

Een gedragsverandering begint met het krijgen van inzicht. Door op te schrijven wat je eet, wanneer je eet en waarom je eet, krijg je inzicht […]

Verder lezen