Is elke ochtend een smoothie wel goed voor de lijn?

Als je die extra vakantiekilo’s wilt kwijtraken en weer lekker in je vel wilt zitten, vraag je je waarschijnlijk af: wat is nu eigenlijk wel en niet goed voor mijn gewicht? Je wilt voorkomen dat je hard werkt om af te vallen, maar uiteindelijk aankomt.

Ook Karen liep hier tegenaan. Ze neemt iedere ochtend een smoothie met yoghurt of kwark en veel fruit. Maar nu waarschuwde een vriendin laatst dat dit helemaal niet zo gezond is, omdat je daarna snel honger krijgt en dus weer gaat eten. Bovendien zou al dat fruit niet zo gezond zijn, omdat dat ook veel suiker bevat.

Karen zegt hierover: “Ik baal hiervan: ik ben juist afgestapt van het eten van brood in de ochtend omdat ik het idee had dat ik juist daarvan aankwam. Heeft mijn vriendin gelijk en kan ik beter toch iets zwaarders eten in de ochtend?”

Op de website van RTLNieuws geef ik antwoord op haar vraag en deel ik handige tips voor als je op je gewicht wilt letten.

Is elke ochtend een smoothie wel goed voor de lijn?

Vraag je je af wat een gezond ontbijt inhoudt en raak je de draad kwijt? Dan is ook mijn e-book “Power Ontbijtjes” echt iets voor jou. Hierin beantwoord ik niet alleen al je ontbijtvragen, maar deel ik ook 14 van mijn favoriete ontbijtrecepten. Bestel het nu.

Wellicht ook interessant?

Waarom mei de ideale maand is om te starten met afvallen

Waarom mei de ideale maand is om te starten met afvallen

De zomer komt er weer aan. Heerlijk! Maar krijg jij het al benauwd als je alleen al aan je bikini denkt? En zou je daarom […]

Verder lezen
Diëtist Eveline van de Waterlaat Wat zegt jouw kassabon over je eetgedrag?

Wat zegt jouw kassabon over je (eet)gedrag?

Afgelopen week werd ik geïnterviewd aan de hand van mijn meest recente kassabon door een journalist van NU.nl. Dit deed me meteen beseffen hoe leuk […]

Verder lezen
Motivatie

Kies jij voor de wortel of de stok?

Er zijn verschillende manieren om jezelf te motiveren tijdens het afvallen. Grofweg kun je ze in 2 categorieën indelen. Namelijk in die van de wortel […]

Verder lezen