Dit recept is nog minder werk dan het besmeren van een boterham. Tijd is dus geen excuus.
Aantal porties: 2
Bereidingstijd: 3 min.
Voedingswaarde per portie
Energie: 385 kcal
Koolhydraten: 25,8 gram
Vet: 14,9 gram
Eiwitten: 31,1 gram
Vezels: 11,7 gram
Benodigdheden:
1 blikje tonijn in water (160 gram)
1 potje of blikje kikkererwten (+/- 300 gram)
1 kleine rode ui
2 el olijfolie
Peper
Gejodeerd zout
Bereidingswijze:
Laat de kikkererwten uitlekken in een vergiet en spoel ze af. Laat ook de tonijn uitlekken. Maak in de tussentijd de rode ui schoon en snijdt deze in ringen.
Doe de ui, kikkererwten en de tonijn samen met de olie in een kom en mix alles goed door elkaar.
Breng op smaak met een beetje peper en zout.
Door deze salade ruim voor het eten klaar te maken wordt hij nog lekkerder. Ideaal dus voor een lunch to go!
Eet smakelijk!
Tip: Ook lekker met wat extra rucola.
Variatietip: Je kunt de kikkererwten ook vervangen door witte bonen.
Dit recept komt uit mijn e-book ‘Lunch boosters‘. In dit e-book vertel ik je alles wat je moet weten over gezond lunchen en deel ik 13 van mijn favoriete lunchrecepten met je.