5 tips om je vakantiekilo’s eraf te krijgen én te houden

vakantiekilo's kwijtraken

Ben je net terug van vakantie en zit je broek strakker dan voor je vakantie? Ben je met iets meer bagage teruggekomen dan eigenlijk de bedoeling was? En wil je deze vakantiekilo’s er zo snel mogelijk weer vanaf hebben én houden?

Een tijdje terug werd ik geïnterviewd door Libelle over het kwijtraken van je vakantiekilo’s. In dat interview geef ik 5 tips die ik graag met je wil delen, zodat ook jij weer lekker in je vel en kleding past.

5x zo lukt het wel om je vakantiekilo’s kwijt te raken

 1. Stel jezelf een inspirerend doel
  Bedenk dus niet alleen dat je drie kilo wilt afvallen, maar denk na over hoe je je dan voelt. Visualiseer het ook. Als het doel is bereikt, kies je weer een nieuw doel. Niet te groot, want kleine zijn veel leuker om te behalen – en realistischer.
 2. Vergeet niet om af en toe om jezelf te lachen
  Op het moment dat je zo’n welbekende dieetsmoes eruit flapt, klinkt het heel serieus. Maar schrijf je ze op, dan is het vooral heel komisch. Humor maakt alles lichter.
 3. Schaam je je omdat je weer bent aangekomen? Niet doen!
  Schaamte weerhoudt je van succes. Houd een bezoek aan een diëtist niet stil voor je omgeving, maar vraag juist steun. Dan kunnen zij er ook rekening mee houden en de taart in de koelkast laten staan.
 4. Check of je goed bezig bent
  Een koek hier, een handje drop daar: we onderschatten vaak wat we eten. Zo krijgen we ongemerkt te veel calorieën binnen. Houd daarom eens een paar dagen een eetdagboek bij en ontdek of je echt zo goed bezig bent.
 5. Gebruik kleiner servies
  Een bord moet leeg, zo zijn we opgevoed. Daardoor eten we vaak te veel. Gebruik een kleiner bord, dan mag je flink opscheppen. En doe chips in een schaaltje, dan hoeft die zak niet leeg.

In mijn boek ‘Nu afvallen en nooit meer aankomen’ geef ik nog veel meer tips over hoe je meer grip krijgt op je eetgedrag en weer lekker in je vel zit.

Ja, ik bestel dit boek

Wellicht ook interessant?

Streefgewicht bepalen

Hoe bepaal ik mijn streefgewicht?

Regelmatig krijg ik de vraag wat een goed streefgewicht is bij het afvallen. Een aantal factoren spelen hierbij een rol. In dit blogartikel vertel ik […]

Verder lezen

Wat is lekker én gezond broodbeleg?

Ongemerkt krijgen we heel veel suiker binnen. Niet alleen door middel van tussendoortjes, maar helaas ook al tijdens het ontbijt en de lunch. Wist je […]

Verder lezen
Diëtist Eveline van de Waterlaat Wat zegt jouw kassabon over je eetgedrag?

Wat zegt jouw kassabon over je (eet)gedrag?

Afgelopen week werd ik geïnterviewd aan de hand van mijn meest recente kassabon door een journalist van NU.nl. Dit deed me meteen beseffen hoe leuk […]

Verder lezen