Vergroot je kans op succes enorm; Bedenk wat er allemaal mis kan gaan!

Vol goede moed heb jij je verdiept in een nieuw dieet, je hebt een aantal inspirerende doelen opgesteld en je hebt zelfs een weekmenu gemaakt. Niets kan er meer mis gaan, want jij bent er helemaal klaar voor!

Wacht nog heel even…

We zijn namelijk geneigd onszelf enorm te overschatten als het om afvallen gaat. We denken het op wilskracht en doorzettingsvermogen te doen (gewoon ‘nee’ zeggen, zo moeilijk kan dat toch niet zijn?!). Maar als je honger hebt en er wordt je iets lekkers aangeboden dan wordt ‘nee’ zeggen ineens een heel stuk moeilijker. Geloof me, ik weet er zelf alles van.

Bereid je daarom voor op wat er allemaal mis kan gaan. Dat klinkt misschien wat negatief, maar juist door je voor te bereiden op je valkuilen is de kans vele malen groter dat je afslankpoging deze keer wél een succes zal worden. En wie wil dat nu niet.

Om je een handje te helpen bij je voorbereiding vind je hier een aantal voorbeelden van veelgehoorde valkuilen in mijn praktijk:

  • Je hebt enorme honger, omdat die ene afspraak toch wat langer duurde dan verwacht, maar je hebt niets gezonds bij je.
  • Na een lange dag kom je thuis er is niets gezonds te eten in huis.
  • Je gaat naar een etentje, maar je wilt niet tegen de anderen vertellen dat je op dieet bent.
  • Een gezellig avondje voor de buis. Tja, daar hoort toch iets lekkers bij.
  • Je hebt een baaldag en denkt: ‘Nu heb ik iets lekkers verdiend’.
  • Je bent afgeweken van je dieet en vervolgens denk je: ‘Nu is deze dag/week toch al verpest’.

Welke situaties/gedachten kunnen een valkuil zijn voor jou? En hoe kun jij je hierop voorbereiden?

 

Je eetgedrag de baas worden?

In mijn boek ‘NU afvallen en nooit meer aankomen’ onthul ik het geheim van de Ego-types. Heb jij een sterke Diva in je, dan zul je je onbewust verzetten tegen veranderingen. Schuilt er in jou een Bourgondiër, dan staat eten gelijk aan genieten – moet kunnen toch? En met een Rebel als dominant Ego-type zul je misschien te eigenwijs zijn om je aan een dieet te houden. In totaal zijn er meer dan 15 Ego-types die jouw eetgedrag en je valkuilen bepalen. Ontdek welke bij jou aan het werk zijn en leer hoe jij die types (en dus je eetgedrag) de baas wordt.

Wellicht ook interessant?

Streefgewicht bepalen

Hoe bepaal ik mijn streefgewicht?

Regelmatig krijg ik de vraag wat een goed streefgewicht is bij het afvallen. Een aantal factoren spelen hierbij een rol. In dit blogartikel vertel ik […]

Verder lezen

Meld je nu aan voor de gratis Livestream: Afvallen zonder terugvallen

Droom jij van een zomerproof body en wil je aan de slag om die extra kilo’s kwijt te raken, zonder heen en weer te jojoën […]

Verder lezen
Kijk hoe ver je al gekomen bent, niet hoe ver je nog hebt te gaan

Kijk hoe ver je al gekomen bent, niet hoe ver je nog hebt te gaan

In deze video wil je uitdagen om eens wat vaker ook te kijken hoe ver je al gekomen bent tijdens het afvallen en niet alleen […]

Verder lezen