Vraag & antwoord: Hoe zorg ik ervoor dat ik minder honger heb tijdens het afvallen?

Q&A Nu afvallen en nooit meer aankomen

Antwoord: Voldoende vezels en eiwitten zijn belangrijk om een hongergevoel tegen te gaan tijdens het afvallen en op gewicht blijven. Ook vullen warme voedingsmiddelen vaak beter dan koude voedingsmiddelen. Je zou er bijvoorbeeld bij het diner voor kunnen kiezen om niet alleen een salade te nemen, maar daarnaast ook een warme groente. De lunch zou je bijvoorbeeld aan kunnen vullen met een kop (groenten) soep. Groente is trouwens een hele goede vuller: het levert relatief weinig calorieën maar heeft een groot volume. Dat helpt om een hongergevoel tegen te gaan. Probeer daarom iedere maaltijd aan te vullen met groente.

Veel volume zorgt voor veel verzadiging en weinig volume voor weinig verzadiging. Dit is de reden waarom shake diëten zo moeilijk vol te houden zijn. Je hebt constant honger.

Deze tekst is een fragment uit mijn boek ‘Nu afvallen en nooit meer aankomen’. Wil je verder lezen?

Wellicht ook interessant?

Wat is jouw grootste temptation

Dit is mijn ‘Temptation’

Eerst moest ik er niets van hebben, maar nu ben ik eraan verslaafd. Het triggert me om te zien hoe anderen worstelen met het weerstaan […]

Verder lezen
Diëtist Eveline van de Waterlaat Wat zegt jouw kassabon over je eetgedrag?

Wat zegt jouw kassabon over je (eet)gedrag?

Afgelopen week werd ik geïnterviewd aan de hand van mijn meest recente kassabon door een journalist van NU.nl. Dit deed me meteen beseffen hoe leuk […]

Verder lezen
Motivatie

Kies jij voor de wortel of de stok?

Er zijn verschillende manieren om jezelf te motiveren tijdens het afvallen. Grofweg kun je ze in 2 categorieën indelen. Namelijk in die van de wortel […]

Verder lezen