Vraag & antwoord: Hoe zorg ik ervoor dat ik minder honger heb tijdens het afvallen?

Q&A Nu afvallen en nooit meer aankomen

Antwoord: Voldoende vezels en eiwitten zijn belangrijk om een hongergevoel tegen te gaan tijdens het afvallen en op gewicht blijven. Ook vullen warme voedingsmiddelen vaak beter dan koude voedingsmiddelen. Je zou er bijvoorbeeld bij het diner voor kunnen kiezen om niet alleen een salade te nemen, maar daarnaast ook een warme groente. De lunch zou je bijvoorbeeld aan kunnen vullen met een kop (groenten) soep. Groente is trouwens een hele goede vuller: het levert relatief weinig calorieën maar heeft een groot volume. Dat helpt om een hongergevoel tegen te gaan. Probeer daarom iedere maaltijd aan te vullen met groente.

Veel volume zorgt voor veel verzadiging en weinig volume voor weinig verzadiging. Dit is de reden waarom shake diëten zo moeilijk vol te houden zijn. Je hebt constant honger.

Deze tekst is een fragment uit mijn boek ‘Nu afvallen en nooit meer aankomen’. Wil je verder lezen?

Wellicht ook interessant?

Diëtist Eveline geeft bij SBS6 tips om extra corona kilo's te voorkomen

Diëtist Eveline geeft bij SBS6 tips om extra corona kilo’s te voorkomen

Diëtist en dieetpsycholoog Eveline geeft bij het SBS6 programma ‘In het Hart van Nederland’ tips om extra kilo’s te voorkomen tijdens de corona-crisis.

Verder lezen
Ego-type Criticus

Wat zijn Ego-types?

Je wilt afvallen en gaat vol enthousiasme aan de slag, maar voor je het weet wordt je lijnpoging verstoord door ‘stemmetjes’ als ‘Ach, één keer […]

Verder lezen
vakantiekilo's kwijtraken

5 tips om je vakantiekilo’s eraf te krijgen én te houden

Ben je net terug van vakantie en zit je broek strakker dan voor je vakantie? Ben je met iets meer bagage teruggekomen dan eigenlijk de […]

Verder lezen