Zo sta jij je eigen succes onbewust in de weg

Weegschaal

Hoe vaak gebruik jij woorden als: dik, lelijk, stom, zwak, niet goed genoeg en te min, als je tegen jezelf of over jezelf praat?

Waarschijnlijk vaker dan je in eerste instantie denkt.

Hoe zou jij het vinden om dit tegen een vriendin of je partner te zeggen?

Dit zul je waarschijnlijk niet snel doen want het is enorm kwetsend en maakt iemand absoluut niet beter.

Waarom is het dan wel geoorloofd dit over of tegen jezelf te zeggen?

Als je regelmatig dit soort woorden gebruikt in gedachten over jezelf of om jezelf te omschrijven, dan heb je een hele dominante criticus. In mijn boek ‘Nu afvallen en nooit meer aankomen’ vertel ik je hier alles over.

Het belangrijkste om te weten is dat de criticus je graag wil beschermen tegen de boze buitenwereld. Want als je dit soort dingen over jezelf zegt, dan komen de opmerkingen van anderen minder hard aan.

Het nadeel van een hele dominante criticus is dat deze maar 1 ding kan en dat is jou bekritiseren. Het is nooit goed genoeg. Als je het ene probleem oplost, vindt de criticus wel weer iets anders wat niet goed is.

Het goede nieuws is dat jij je gedachten niet bent en jij dus ook je criticus niet bent.

Merk je dat je toch kwetsende woorden gebruikt in de gedachten over jezelf? Vraag jezelf dan af; zou ik dit ook tegen een vriendin zeggen? Als je antwoord ‘nee’ is, zoek dan een ander woord of andere zin die wat meer liefde uitstraalt.

In mijn boek ‘Nu afvallen en nooit meer aankomen’ geef ik je nog veel meer tips om grip te krijgen op je criticus, zodat jij veel lekkerder in je vel komt te zitten.

Ja, ik bestel het boek

Nu afvallen nooit meer aankomen

Wellicht ook interessant?

Diëtist Eveline geeft bij SBS6 tips om extra corona kilo's te voorkomen

Diëtist Eveline geeft bij SBS6 tips om extra corona kilo’s te voorkomen

Diëtist en dieetpsycholoog Eveline geeft bij het SBS6 programma ‘In het Hart van Nederland’ tips om extra kilo’s te voorkomen tijdens de corona-crisis.

Verder lezen
Wees eens wat milder tegen jezelf

Uitdaging: Wees eens wat milder voor jezelf

In deze video wil ik je uitdagen om te focussen op wat er goed gaat tijdens het afvallen en op gewicht blijven i.p.v. wat er […]

Verder lezen
Streefgewicht bepalen

Hoe bepaal ik mijn streefgewicht?

Regelmatig krijg ik de vraag wat een goed streefgewicht is bij het afvallen. Een aantal factoren spelen hierbij een rol. In dit blogartikel vertel ik […]

Verder lezen