Houd je vaak jezelf in tijdens je consulten? Zou je eigenlijk iets anders willen zeggen dan wat van je verwacht wordt als diëtist? Heb je soms het gevoel dat sommige cliënten wellicht niet geholpen kunnen worden op de gebruikelijke manier? Komt het voor dat je het idee hebt dat je veel moeite doet, maar weinig vooruitgang boekt? Zou je deze cliënten willen helpen, maar weet je niet hoe? Dan nodig ik je uit om kennis te maken met een andere benadering van hulpverlening: provocatief coachen. Ja, echt, het werkt!

In deze workshop zal ik je een voorproefje geven van de provocatieve benadering. Je krijgt demonstraties waarin je kunt zien welke effecten deze aanpak heeft. Je gaat praktisch aan de slag en aan het einde van de workshop heb je geproefd van het provocatieve coachen. En wie weet, smaakt het naar meer…

Welke veranderingen kun je verwachten?

  • Je leert ‘out of the box’ te denken.
  • Je durft humor in te zetten tijdens je consulten.
  • Je gaat echte verbinding maken, niet alleen met anderen, maar ook met jezelf.
  • Je kunt mensen op een andere manier motiveren.
  • Je ervaart meer lichtheid en plezier in je werk, en natuurlijk ook in je privéleven. Je bent immers één persoon, toch?
  • Je doorbreekt vaste patronen en creëert ruimte voor verbetering en vernieuwing.

Wat ga ik je concreet leren?

  • Ik zal je provocatieve technieken aanleren waardoor je vrijer in gesprekken wordt en je gesprekken effectiever worden.
  • Je leert sneller en efficiënter naar hulpvragen te kijken en je cliënten te helpen door soms juist “niet te helpen.”
  • Ik haal je uit je (vaak te) serieuze houding en laat je ontdekken dat jij degene bent die je gesprekken kunt ‘pimpen’.
  • Je leert gesprekken lichter en doeltreffender te maken.

 

Reacties van deelnemers die je voorgingen

Sara van Grootel
‘’Ik beveel deze training zeker aan als je wat minder serieus je spreekuur wilt doen, maar je cliënten wel op een goede manier wilt prikkelen en aan het denken wilt zetten. We zitten vaak zo vast in bepaalde (werk)patronen en deze training helpt om eens anders te gaan kijken.’’
 

 Sara van Grootel, Diëtist & Dieetpsycholoog

Hairchange 2021 WEB-3

‘’Wauw, wat een inspirerende training. Er gaat een wereld voor je open. Een aanrader voor iedereen die op een leukere manier wil coachen.’’

Monica Daniël, Afslankcoach

‘’Het was een geweldige training! Dit smaakt naar meer!’’

Anneke Heesbeen, Diëtist & leefstijlcoach, FoodieFix

”Ik heb in februari deelgenomen aan de provocatieve training van Eveline. Ze is erg open en eerlijk over haar eigen ervaringen en wat fijn te mogen ontdekken dat ik juist niet zakelijker moet worden, maar mijn nieuwsgierigheid/spontaniteit juist kan inzetten om inzicht te krijgen in het gedrag van cliënten en zo veel verder kan komen in de begeleiding.”

Maaike Boogers, Diëtist gespecialiseerd in eetstoornissen, Diëtistenpraktijk Maaike Boogers

Wie denkt ze wel dat ze is?

Ik ben Eveline van de Waterlaat, en naast diëtist ben ik ook dieetpsycholoog en meester provocatief coach. Samen met mijn man, eveneens een therapeut, heb ik het boek ‘Nu afvallen en nooit meer aankomen’ geschreven, waarin we de psychologie van afvallen en op gewicht blijven bespreken. En de lezer meer inzicht geven in hun eetgedrag, zodat ze hier meer grip op krijgt. Dit boek is overigens zeer geschikt voor diëtisten, omdat het waardevolle handvatten biedt voor het coachen van je cliënten.

Eveline van de Waterlaat

De praktische dingetjes

Wanneer: Nog nader te bepalen
Tijd: 10:00-17:00 uur
Waar: Omgeving Den Bosch
Kosten: 295,- excl. btw 

Lunch en hapjes zijn inbegrepen.

Nog meer reacties van deelnemers die je voorgingen:

”Eindelijk een manier van coachen waarbij ik niet zo serieus hoef te zijn en ook nog eens veel sneller tot de kern kom.”

”Zo gaaf dit! Ik kan met deze manier van coachen veel meer mezelf zijn en mijn klant ook nog eens beter helpen.”

”Ik heb nog nooit zo gelachen tijdens een consult.”

Veel gestelde vragen

– Kan ik ook meedoen als ik geen humor heb?
Als je deze overtuiging hebt dan raad ik je juist aan om deel te nemen. Wedden dat jouw consulten veel leuker, doeltreffender en lichter worden als jij jouw innerlijke humorbron weet aan te boren.

– Is deze workshop BGN geaccrediteerd?
Jazeker, de workshop is voor 6 nascholingspunten geaccrediteerd bij de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland.

– Is de workshop geaccrediteerd voor het kwaliteitsregister voor paramedici?
Deze workshop is niet geaccrediteerd, maar je kunt hem wel gebruiken voor het onderdeel deskundigheidsbevordering als bij- of nascholing.

– Wordt de workshop ook op een andere datum aangeboden?
Kun je deze datum niet, maar wil je wel op de hoogte gehouden worden voor de volgende training? Stuur ons dan een mailtje op info@nooitmeeraankomen.nl, dan houd ik je op de hoogte. 

Aanmelden

Leuk dat je wilt deelnemen, je kunt je aanmelden door een mailtje te sturen met je naam, factuuradres en telefoonnummer naar: info@nooitmeeraankomen.nl

Heb je vragen? Bel me dan gerust op 06-49129769.

Disclaimer: Deze training is alleen voor mensen die buiten de lijntjes durven te kleuren. 😉

 

Deze dames durfde de uitdaging ook aan

‘’Deze training voegt heel veel plezier toe aan je consulten.’’

Tessa van Hooff, Diëtist

Tessa (1)

‘’Ik heb van deze training genoten, ga vooral zo door!!!! En maak diëtetiek land bekend met deze manier van coachen.  Ik beveel deze training zeker aan anderen aan.’’

Quirine Altorf, Diëtist

Quirine (1)