Bananas: Vriend of vijand voor je gewicht? Ontdek het verlossende antwoord!

Ik vind het geweldig om jullie prangende vragen, op o.a. rtlnieuws.nl, te beantwoorden. Niet alleen help ik daarmee de vraagstellers om beter in hun vel te zitten, maar ook alle andere lezers die met vergelijkbare vragen worstelen.

En geloof me, de vraag die deze week centraal staat, is er een die velen bezighoudt: zijn bananen nu wel of geen dikmakers?

Iris (43) durft geen bananen meer te eten. ‘Word ik toch dik van?’

Iris worstelt al jaren met haar gewicht. Om wat kilo’s kwijt te raken heeft ze pas geleden een koolhydraatarm dieet gevolgd. “Nu wil ik graag op gewicht blijven, maar daardoor durf ik nu geen bananen meer te eten. Daarin zitten – weet ik door mijn dieet – namelijk veel suikers (en dus koolhydraten). Uit angst om weer aan te komen, laat ik de bananen nu dan maar links liggen. Volgens mijn vriendin is dit de grootste onzin. Wat is waar? Moet ik vanaf nu bananen weigeren of kan ik ze gewoon eten? Ik vind ze namelijk wel heel lekker.”

Het verlossende antwoord staat nu op rtlnieuws.nl, waar ik deze prangende vraag voor eens en voor altijd beantwoord.

Maar daar blijft het niet bij! Naast het antwoord op deze prangende vraag, geef ik je onderaan het artikel een aantal verrassende tips om je te helpen je lekker in je vel te laten voelen.

Veel leesplezier!

Word je dik van bananen?

PS Wil je grip krijgen op je ongezonde snack attacks?
Dan heb ik iets super leuks voor je. Alleen nog deze maand kun je voor slechts 47 euro deelnemen aan mijn online programma ‘Grip op je snack attack’ en ontvang je ook nog eens mijn e-book ‘Slanke snacks en dranken’ t.w.v. 14,95 er gratis bij.

Wellicht ook interessant?

Diëtist Eveline van de Waterlaat Wat zegt jouw kassabon over je eetgedrag?

Wat zegt jouw kassabon over je (eet)gedrag?

Afgelopen week werd ik geïnterviewd aan de hand van mijn meest recente kassabon door een journalist van NU.nl. Dit deed me meteen beseffen hoe leuk […]

Verder lezen

Iedere dag chocolade? Hell, yes!

Wie is er nu niet dol op chocolade? Maar is het gezond om elke dag een beetje te snoepen? Dat is de vraag die Olga […]

Verder lezen
Q&A Nu afvallen en nooit meer aankomen

Vraag & antwoord: Hoe zorg ik ervoor dat ik minder honger heb tijdens het afvallen?

Antwoord: Voldoende vezels en eiwitten zijn belangrijk om een hongergevoel tegen te gaan tijdens het afvallen en op gewicht blijven. Ook vullen warme voedingsmiddelen vaak […]

Verder lezen