Goddelijke geitenkaas-, aardbei-, balsamicosalade

Goddelijke geitenkaas-, aardbei-, balsamicosalade

De smaak van aardbei, geitenkaas en balsamicoazijn is een goddelijk lekkere combinatie. Als je deze salade hebt geproefd wil je nooit meer een saai belegde boterham als lunch.

Aantal porties: 2
Bereidingstijd: 10 min.

Voedingswaarde per portie

Energie: 300 kcal
Koolhydraten:
13,1 gram
Vet:
17,1 gram
Eiwitten:
19,3 gram
Vezels:
3,9 gram

Benodigdheden:
200 gram gemengde sla
250 gram aardbeien
10 cherrytomaatjes
70 gram Parmaham
½ rode ui
2 el balsamicoazijn
100 gram verse (zachte) geitenkaas
Bereidingswijze:

Was de aardbeien en de cherrytomaatjes. Snijd de aardbeien in plakjes en de cherrytomaatjes in tweeën. Maak de rode ui schoon en snijd deze in halve ringen.

Doe de sla in een kom en verdeel de aardbeien, cherrytomaatjes en de ui door de sla.

Scheur de parmaham in hapklare stukjes. En verdeel deze door de sla.

Verkruimel de geitenkaas vervolgens over de salade en besprenkel het geheel met de balsamicoazijn.


Eet smakelijk!

Tip: Deze salade kun je ook als diner eten. Voeg in dat geval een handje ongezouten noten toe aan deze salade, zoals amandelen, pistache- of cashewnoten.

Dit recept komt uit mijn e-book ‘Lunch boosters‘. In dit e-book vertel ik je alles wat je moet weten over gezond lunchen en deel ik 13 van mijn favoriete lunchrecepten met je.

 

Wellicht ook interessant?

Warme mugcake met appeltaartsmaak

Warme mugcake met appeltaartsmaak

Met dit recept maak je een feestje van je ontbijt! Deze warme cake uit een mok is ook nog eens heel snel klaar. Aantal porties: […]

Verder lezen
Exotische kokos banaankoekjes

Exotische kokos banaankoekjes

Met deze exotische koekjes waan je je op een heerlijk tropische eiland. Ze zijn zowel warm als koud heerlijk bij de thee. Aantal porties: 12 […]

Verder lezen
Warme brownies van zwarte bonen

Warme brownies van zwarte bonen

Gezonde brownies? Ja, het kan echt! En geloof het of niet, ze smaken heerlijk! Dat wordt genieten! Aantal porties: 9 Bereidingstijd: 10 min. bereidingstijd + […]

Verder lezen